Elisa Contact Center -mobiiliratkaisulla tehokkuutta asiakaspalveluun

Digian ja Elisan yhteistyö on jatkunut usean vuoden ajan erilaisten sovellusten ja toteutusten parissa. Elisan yritysasiakkailleen tarjoamaan OrangeContact-järjestelmään on nyt toteutettu mobiiliratkaisu, joka vastaa tämän päivän käyttäjävaatimuksia. Yhteistyössä toteutetussa ratkaisussa Elisa vastasi järjestelmätoteutuksesta ja Digia mobiiliratkaisusta.

 

Mobiliteetti lisää tehokkuutta

Yritysasiakkaiden liikkuvalla henkilöstöllä on tarve ilmoittautua aktiivisiksi OrangeContact-järjestelmään, jolloin heille voidaan ohjata puheluita asiakasjonosta. Osana järjestelmää Elisan yritysasiakkaille tarjotaan mahdollisuus käyttää järjestelmää mobiilisti. Tarpeeseen kehitettiin mobiiliratkaisu, joka toimii modernien mobiililaitteiden tunnetuimmilla alustoilla.

Alustariippumaton ratkaisu

Mobiiliratkaisun suunnittelussa huomioitiin aiemmin yhdellä alustalla toimineen ratkaisun toiminnallisuus, erilaiset asiakkailta saadut käyttäjätarpeet sekä Elisan monipuolinen laitevalikoima. Valikoiman ollessa laaja ongelmaksi nousi älypuhelinalustojen kirjo ja niiden keskinäinen erilaisuus. Alusta- ja selainkohtaiset rajoitukset kierrettiin yhdenmukaisen toiminnallisuuden aikaansaamiseksi modernilla web-pohjaisella ratkaisulla. Käytettävyyssuunnittelulla käyttöliittymää yksinkertaistettiin ja ulkoasu hiottiin nykyisen Elisa-ilmeen mukaiseksi. Lopputuloksena oli helppokäyttöinen ja toimiva alustariippumaton mobiiliratkaisu.

Nyt toteutettu mobiiliratkaisu mahdollistaa alustakohtaisia toteutuksia matalammat ylläpitokustannukset. Yhteistyö toteutetun mobiiliratkaisun osalta jatkuu ylläpitona ja pienkehityksenä pitkäaikaisten toimintamallien mukaisesti.

Elisa on tietoliikenne- ja ICT-palveluyritys, joka tuottaa elämyksiä suomalaisten elämään ja tuottavuutta liiketoimintaan online- ja ICT-palveluilla. Elisa palvelee noin 2,2 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Palveluita tarjotaan kansainvälisesti yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa.