Business Intelligence -ratkaisu apteekille

Digia on toimittanut Business Intelligence -ratkaisun Venäjän suurimpiin kuuluvalle lääkeyhtiölle, Imperia-Pharmalle. Ratkaisu perustuu tukku- ja vähittäismyyntiin suunnattuun Digia Retail Analytics BI-ratkaisuun.

 

Imperia-Pharma on Luoteis-Venäjän suurin ja koko maan suurimpiin kuuluva lääketuotteiden toimittaja. Yhtiön päätoimipaikka on Pietarissa, ja se on toiminut Venäjän markkinoilla vuodesta 1996. Yhtiön päätoimialaa ovat lääketuotteiden, ravintolisien, kosmetiikkatuotteiden ja erilaisten lääketieteellisten tuotteiden tukkukauppa.

Yhtiö päätti ottaa BI-ratkaisun käyttöön seuratakseen eri tuotteiden myyntitietoja, analysoidakseen tuloksia ja suunnitellakseen myynnin kasvuun tähtääviä toimia. Tutkittuaan Venäjän markkinoiden Business Intelligence -ratkaisuja Imperia-Pharma valitsi Microsoft BI -pohjaisen Digia Retail Analytics -järjestelmän. Hanke toteutettiin asiakkaan vaatimusten pohjalta erittäin nopeassa aikataulussa.

Imperia-Pharma pystyy nyt määrittämään myynnin kohteita alueittaisten esiintyvyys- ja väestötietojen mukaan. Yhtiö on lisäksi vähentänyt työvoimakustannuksiaan ja virheitä johdon käyttöön tuotetussa analyyttisessä raportoinnissa. Tiedotuksen läpinäkyvyys on parantunut, ja yhtiö on saanut tarkan kuvan markkinaosuudestaan eri alueilla, markkinasegmenteillä ja lääketuoteryhmissä.

Digia on toimittanut Imperia-Pharmalle ratkaisun, josta on tullut tärkeä osa yhtiön päivittäistä toimintaa. BI-ratkaisu toimii strategisen suunnittelun perustana ja myynnin kasvua luovien uusien mahdollisuuksien lähteenä. Helppokäyttöinen, toimiva ratkaisu otettiin käyttöön nopeasti ja siitä saatiin heti positiivisia tuloksia.